Mit látnak a keresők a weboldaladból?

Itt egy ingyenes eszköz, amivel ellenőrizheted

  • kilistázza a meta szövegeket (cím, leírás a fontos)
  • megmutatja, hogy milyen linkek vezetnek ki az oldaladról
  • megmutatja az oldalon szereplő képeket és azok leírását
  • listázza a címsorokat
  • gyakoriságuk szerint kigyűjti az oldal kulcsszavait.

Miért fontos ez az ellenőrzés?

1. Meta elemek

A meta elemek akkor fontosak, amikor az oldaladat a keresési találatok között megjeleníti a Google. Ha kitöltöd a „meta description” mezőt, akkor a program ezt a szöveget jeleníti meg, ha a keresési találatok között felsorolja a te oldaladat is. Ha nincs ilyen meta leírás, akkor egy találomra választott szöveget illeszt oda. Ugye érted, miért fontos ez a szöveg?

2. Címsorok

A keresők többek közt a címsorok alapján döntik el, hogy miről szól a szöveg. Az első szintű címsor (a kódokban ezt jelölik a <h1> jellel) az oldal fő címe. Ebből csak egy lehet az oldalon, különben a Google zavarosnak ítéli a tartalmat. Ha több h1 címsor van, akkor melyik az „igazi”?

A Webvizsgáló megmutatja neked, hogy a h1, h2 és h3 címsorokból mennyi van az oldaladon. Ezzel leplezheted le a hanyag programozót is, aki figyelmetlenül h1 címsorokat illesztett a szövegbe, mert az jobban nézett ki. De ezzel összezavarja a keresőket, melyek így nem tudják eldönteni, hogy akkor most itt melyik is az oldal címe? Egy ilyen zavar alaposan leronthatja az oldal minőségét a Google szemében, s máris hátrébb sorolja a találatok között.

3. Linkek

A linkek feltérképezése azt is megmutatja neked, hogy vannak-e az oldaladon számodra ismeretlen hivatkozások. Például elég gyakori, hogy az ingyenes sablonok készítői a saját fejlesztői linkjük mellett reklámokat, más weboldalakra mutató linkeket is belecsempésznek a kódokba. Ezeket is ki tudod így szűrni. A Webvizsgálóval észreveszed azt is, ha egy vírus pakolta tele kifelé mutató linkekkel az oldalad kódját.

4. Képek

A képek esetében a beállított helyettesítő szöveg a legfontosabb. Vajon te mindig kitöltöd ezt a rovatot egy kép feltöltésekor? Bizony nem. Pedig a Google számára ez az „alt” rovat mutatja meg, hogy miről is szól a kép. A Google robotjai nem látják, mi van a képen. Ha képeket keresünk az interneten, akkor ezeknek a szövegeknek az alapján dönti el a keresőprogram, hogy az adott képnek mi a témája, vagy kit ábrázol. Ha ezt kitöltöd, értékes látogatókat hozhatnak az oldaladra a képek is.

5. Kulcsszavak

Az 5 lépéses vizsgálat során a legfontosabb a kulcsszavak ellenőrzése. A kulcsszóvizsgálat azt mutatja meg neked, hogy a Google szerint miről szól az oldalad. Minél sűrűbben fordul elő egy szó, egy kifejezés, annál inkább ahhoz a tartalomhoz sorolja az oldalt a Google. Érdemes alaposan átnézni a Webvizsgálóval az oldalad kulcsszavait, hogy ellenőrizd: tényleg azok jelennek-e meg fontos kulcsszóként, melyeket te fontosnak éreztél a cikked megírásakor?

A programot használhatod weboldal és saját szöveg ellenőrzésére is. Ha weboldalt akarsz elemezni, másold be a teljes webcímet. Ha saját szöveget elemzel, akkor kattints a váltókapcsolóra és a szövegmezőbe másold be az ellenőrizni kívánt szövegedet.

Másold be az oldalad pontos címét az url mezőbe és indítsd el a programot!

URL:
Szöveg:
Kivételek szerkesztése: Az ide beírt szavakat a program figyelmen kívül hagyja. A szavak elválasztására vesszőt használj! Mutat
a, abba, ám, annak, arra, át, az, azt, ba, be, csak, egy, én, ennek, erre, és, ez, ezek, ezt, fel, ha, hát, hé, hogy, hogyan, is, kft, ki, kié, kinek, le, ma, meg, mennyi, mi, miért, mikor, mit, ne, nem, ó, old, ő, pl, rá, sem, stb, ti, vagy, van, kell, akkor, meg, több, tehát, nagy, mire, előtt, lesz, kerül, ott, el, olyan, pedig, ide,
Kivételek kikapcsolása Ha ezt bejelölöd, akkor a program minden egyes szót vizsgálni fog.
Minimum karakterszám:
A ragozott szóalakokat vegyük azonosnak? (pl. kórház=kórházban)
Ragozott alakok:

Mihez kezdj a Webvizsgálótól kapott eredménnyel?

Ha ismeretlen forrásból származó, nemkívánatos elemet találtál a weblapodon, azt mindenképpen próbáld meg kitörölni! Ismeretlen helyre mutató linkek, hibásan besorolt címsorok, rosszul megválasztott kulcsszavak is munkát adhatnak neked.

Az adatok értelmezéséhez mindenképpen végezd el a 100 kérdéses SEO tesztet, hogy teljes képet kapj a weblapod állapotáról. A Webvizsgálótól kapott adatokra szükséged lesz a teszt kitöltéséhez.

Kattints ide és folytasd a teszt kitöltésével! >>>